Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őfelsége, I. Viktor évértékelő
  2011-06-01 21:42:25, szerda
 
  Őfelsége, I. Viktor évértékelő beszéde - töprengés, értelmezés.
2011. június 1. 11:26:13

2011. május 31. Fantasztikus nap! Gazdasági fordulat címmel a FIDESZ konferenciát tartott és ezen többek között Őfelsége I. Viktor, a kormányfő is felszólalt, beszédet mondott. A beszéd kivonatosan megjelent a fidesz.hu honlapon, ahol a beszéd egésze is meghallgatható a videón. Ide másoltam, aki minden hangra kíváncsi, ám hallgassa meg:

Mi pedig maradjunk a honlapon összegzett gondolatoknál, mert azok tömören tudatják velünk Őfelsége gondolatait. Felütése a következő:

,,Elegünk volt a múlt kudarcaiból, hogy csak azok járnak jól, akik trükköznek és ügyeskednek, de dolgozni nem akarnak - fogalmazott Orbán Viktor a Gazdasági fordulat című, a kormány első évét értékelő konferencián. A kormányfő emlékeztetett, tavaly hazánk szövetséget kötött arra, hogy bármilyen ellenféllel szemben megküzdenek azért, hogy Magyarországot felemeljék."

Valóban, mindannyiunknak elege van a kudarcokból, elege van abból, hogy azok járnak jól, akik trükköznek, azok mellé áll a kormány, akik öregeket fosztanak ki, vernek agyon, de dolgozni nem akarnak. I. Viktor az utóbbiakat valahogy kifelejtette a gondolataiból. Majd meglátjuk, hogy miért.

Hogy az országban heti öt napi munkából nem lehet megélni? Van akinek heti 60 órásból sem lehet. De nem azért, mert a heti öt napi - azaz 40 óra - munka oly kevés lenne, hanem azért, mert olyan körülmények uralkodnak az országban, hogy a dolgozó akármennyit is dolgozik, csak annyi jövedelmet kap, hogy még éppen éhen ne haljon. A multié a plusz jövedelem. Extraprofit - ha pontosabbak akarunk lenni, bár I. Viktor ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

,,Mindenkinek meg kell barátkozni a gondolattal: nem fizethetünk életerős embereknek korai nyugdíjat, nem fizethetünk munkaképes embereknek segélyeket, amikor temérdek elvégzetlen munka van. Mi senkit sem hagyunk az út szélén, mindenkinek kínálunk munkát, de nem fogadhatjuk el tovább a visszaéléseket, a pazarlást, az extraprofitokat, a spekulációt."

Hm. Mintha a 'nem hagyunk senkit az út szélén' gondolatot már hallottuk volna. Ez többféleképp is értelmezhető. Leginkább az II. Orbán-kormány egy éve alapján úgy értelmezzük - tekintve a mondat elejét is! - hogy az országot kényszermunkatáborrá alakítjuk, mert 'temérdek elvégzetlen munka' van, mert az értékteremtéshez minden kézre szükség van. Hiszen I. Viktor még jól tudja a marxizmus alaptételét: értékteremtő a munka! Csak hát a XX. században a műveletlen, az írni-olvasni nem képes ember munkájára már nem igen lehet építeni. Ki is jelenti I. Viktor, hogy aszongya:

,,az oktatás, a szakképzés, innováció és tudástőke felhalmozásának területén még nem sikerült áttörést elérni" ... ,,márpedig minden XX. és XXI. századi gazdasági siker alapja az "oktatási ugrás" volt"

- és közben Őfelsége kormánya sorban zárja be az iskolákat. Őfelsége korábban kijelentette, hogy az oktatás nem szolgáltatás, hanem verseny, üzleti tevékenység. Ezt a szellemet képviseli a hajdani oktatási miniszter úr is, aki ugyan nem tagja a kormánynak, de a parlament oktatási bizottságában kellő erénnyel képviseli a neoliberális szemléletet, blokkolja a keresztény alapú oktatási elképzeléseket. Oktatási ugrás? Hová? A szakadékba? Jánosy Ferenc szerint a nem termelő beruházásokkal arányos egy ország nemzeti jövedelmének emelkedését jelentő trend meredeksége. A kormány hová ruház be?

Közvetlen a fentieket az alábbi érdekes kijelentéshalmaz előzi meg:

,,Miközben leszámoltunk a neoliberális korszak elméleti alapvetéseivel, még nem építettük fel a nem liberális gazdaságpolitika XXI. századi tervezési-koordinációs kereteit és gyakorlatát - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor aláhúzta: a legsürgetőbb feladat, hogy a nemzetgazdasági szintű tervezést és koordinálást vertikálisan, horizontálisan és területileg egyaránt kiépítsük. Ezen múlik a kormány és az ország gazdaságpolitikájának sikere."

Ühüm, leszámoltak a neoliberális elméleti alapvetéseivel - csak hát az oktatásban kapaszkodnak abba. De ami érdekesebb, hogy 'nemzetgazdasági szintű tervezést és koordinálást' vizionál Őfelsége. Mint az átkosban, ahol 'gyémánt keményen' bebizonyosodott, hogy még állami tulajdonú vállalatokkal sem lehet megvalósítani a nemzetgazdasági tervezést, de a hazánkba betelepedett napi profitot maximáló, az állami közösbe alig, vagy semmit be nem adó multinacionális vállalatok tömegével még kevésbé. Vertikálisan? Horizontálisan? Területileg? Kiépíteni? Mit? A központi 'irányítást' - parancsuralmi rendben? Akkor, amikor a drótot két helyen is rángatják: Brüsszelben és Tel Avivban? Hogy aztán Amerikáról már ne is elmélkedjünk. Ugyan Őfelsége kijelentette:

,,ezért vagy bele se kezdtünk fontos dolgokba, vagy belekezdtünk, és ha valakinek nem tetszett Berlinben, Brüsszelben vagy Londonban, akkor hagytuk magunkat elbizonytalanítani, és lemondtunk róla".

Ugyan a sajtóhírekben a városok előtt Amerika is szerepelt, de ne legyünk nagy igényűek, ne morfondírozzunk esetleges utólagos cenzúráról, maradjunk a lényegnél.

Ha eddig oly nagy hatékonysággal engedelmeskedtek eme három város hangjának, akkor ezek után nem fognak? Vagy csak egynek engedelmeskednek: Tel Avivnak? Hiszen a Likud testvérpárt igényei azért szépen áttörtek Őfelsége kormánya első éves tevékenységén. Sem a korábbi légtérsértés, sem a lakóparkokhoz való terület felvásárlás, sem a hiteseknek adott kedvezmények (lásd Lázárét Hódmezővásárhelyen) nem nagyon utalnak a függetlenségre. Vagy a terv onnan érkezik és a kormányzat elsődleges feladata annak áterőltetése, megvalósítása lenne? Ki tudja?

,,A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, a saját problémáinkat a magunk módján kell megoldani, akkor is, ha ez nem esik egybe mások érdekeivel."

Hát igen, esetleg erről van szó. Ha Őfelsége a hazai cigányságot és zsidóságot képviseli, akkor keményen kiállhat azok érdekei mellett - ahogy eddig is tette - még ha ez a kiállás éppen a magyarok érdekeivel nem esik egybe. Merthogy bizony, gyakran nem.

A gazdasági fordulatról ezt olvashatjuk:

,,Magyarország képes arra, hogy a gazdasági siker esélyét a politika, az állam és a kormányzat működésén keresztül határozza meg. Akkor fordul új irányba a gazdaság, ha fordulat történik a gazdaságpolitikában. A gazdaság önmagától nem hajt végre fordulatot, az államnak kell először másképpen működnie a gazdaság területén - fogalmazott a kormányfő. Akciótervek, arányos adórendszer, új nyugdíjrendszer, új költségvetés, Új Széchényi Terv, Széll Kálmán Terv, magyar munkaterv - mindezek együttes hatására megtörtént a gazdaságpolitikai fordulat. A miniszterelnök szerint áttértünk egy új gazdaságpolitikai képletre, mely úgy hangzik: növekedés+munka=pénzügyi egyensúly."

Nem kétséges, igaz, hogy az államnak a gazdaságpolitikában meghatározó szerep jut. Ez az állam létének az alapkövetelménye. A társadalom az állam vezetésére olyan embereket helyez - elvileg - akik a társadalom érdekei szerinti gazdaságért megteszik a megfelelő intézkedéseket. Az adók begyűjtése is elsődlegesen azt a célt szolgálja, hogy a társadalom közös érdekei megfelelőképpen érvényesüljenek, legyen védelme, legyen egészségügye, legyen a jövő nemzedék megfelelő oktatása és legyenek meg azok a körülmények, ami az országon belül az értékteremtést lehetővé teszik, az értékeket védik.

Igaz az is, hogy a gazdaság önmagától nem hajt végre fordulatot. A FIDESZ azért kapott olyan mértékű felhatalmazást a társadalomtól, amit kapott, mert az előző kormányzat politikája társadalomölő volt, a társadalom érdekei ellen ment. Fordulatra szükség van. Csak nem mindegy, hogy az milyen irányú.

A felsorolt 'tervek' ugyanis még nem intézkedések. Az arányos adórendszer egy ennyire lerobbantott országban nem föltétlenül szolgálja a köz érdekét. A Széll Kálmán-terv viszont hatalmas megszorító rendszer. Elvonás elvonás hátán, és abból még nem látszik, hogy miként és honnan kerülnek elő azok az értékek, melyek az államadósság kamatain felül azok mértékét is csökkentik mindamellett, hogy a gazdaság motorjaként is szolgálnak.

A gondolatmenet végén az új képlet meg egyenesen mellbevágó, mondhatnám egy lenini tétel megfelelője. Ám de a növekedésnek mi az alapja, mi az új értékteremtés lényegi összetevője? A munka. Akkor miként lehet a növekedés mellett a munka a pénzügyi egyensúly fontos összetevője? Egy jogász számára talán elfogadható egy ilyen képlet, de aki számolni tud - már pedig a mindennapi életben az létfeltétel - annak ez a képlet eget verő baromság. A marxistáktól lehetett hasonló fogalmi zagyvaságot hallani pl. az említett lenini tételt: szövetkezés + villamosítás = kommunizmus. Vagy úgy kell az egyenletet érteni, hogy a termelő munka plusz kényszermunka fedezi az ellopott értékeket és ezzel segíti a pénzügyi egyensúly elérését, megtartását? Majd Őfelsége eldönti.

Érdekes a következő gondolat is:

,,... a mai zavaros világrendben senkinek nincs több tudása, mint nekünk, ezért érdemes végre saját magunkra figyelnünk. Összeomlóban egy régi világrend; semmi okunk rá, hogy azoknak a romok alá szorul megmondó embereknek a tanácsaira figyeljünk, akik egyrészt élenjárók voltak az összeomlás felé vezető úton, másrészt ma is a romokhoz próbálnak ragaszkodni..."

Sok igazság van benne. Mondjuk nem egészen az, hogy 'senkinek nincs több tudása, mint nekünk', de ha abban az értelemben vesszük, hogy a nemzetünkről, országunkról és a nekünk magyarokat jelenti, akkor elfogadható. Az is elfogadható, hogy a mai világrend zavaros. Persze, hogy az, hiszen a régi, a helyi nemzeti közösségeken alapuló világrendet igyekeznek lerombolni és a helyére állítani a globálist, nemzetek, családok nélkül, az egyforma egyedekre alapozva, olyannyira egyformákra, hogy már a biológiai nemben sem különbözhetnek - ahogy Madách a falanszter jelenetében megsejtette. Hogy mennyire így van mutatja, hogy a kormány mily keményen védi az aberrált színházigazgatót és pökhendi, erkölcstelen, közszeméremsértő rendezéseit. Magyarán mondva odafigyel azon megmondóemberek tanácsaira, akik itteni szavai szerint éppen a romok alá szorultak. Mindezt az igaz keresztényi szerénységgel és mértéktartással, ahogy a beszéd végén megfogalmazta:

,,A gyarlóság beismerése, az egészséges újrakezdés képessége, a saját jelentéktelenségünknek a tudata a Teremtőhöz és a nemzet közösségéhez viszonyítva. Mindez alkalmassá tehet bennünket a mértéktartásra, és a helyes arányok betartására, és így méltóvá a kormányzásra. Úgy legyen."

Őfelségének a Teremtőhöz való viszonyítása - még ha kicsinységét is emeli ki - kissé bizarr. A nemzet közösségéhez viszonyítottat azonban nem lehet érezni. Hol vannak a helyes arányok? Hol van a nemzeti közösség többségének érdekei szerinti politizálás? Hol vannak azok az intézkedések, amelyek efelé vinnék a nemzetet? Az, hogy az adósság csökkentését elsődlegesnek tartja, az rendben van, az a nemzet érdeke is, de a megoldás módja nem föltétlenül. Maga a cél sem föltétlenül a nemzet érdeke, hanem lehet az, amit a 'senkit nem hagyunk az út mellett' is értelmez: az ország felvásárlóinak működőképes, értéket teremtő rabszolgákra van szüksége. Azok érdekeit károsan érinti egy mélyen eladósodott ország! Előbb gazdaságilag ki kell pucolni, aztán jöhetnek az új honfoglalók, a dolgos kezekkel fenntartott jólétbe.

Vagy mégsem? Merthogy ez olvasható:

,,A magyar gazdaságpolitika még mindig veszélyzónában van".

Igen, csak nem kizárólag az eladósodása miatt, hanem bizonyára sokkal inkább a társadalom életkedvének viharos lerobbanása miatt. Amikor az orvosok tömegesen külföldre akarnak távozni, amikor Debrecen utcáira diplomásokat vezényelnek közmunkára, amikor a lakosság a saját otthonát képtelen fönntartani, amikor a bankok érdeke még mindig elsődlegességet élvez az általuk tönkretettekkel szemben, akkor Felség! valami nem igen áll harmóniában a beszédével! Mert pl. ezt hallhattuk:

,,A megerősödő vállalkozásokon keresztül az adórendszer átalakításának befejezésével, a jelzálog- és devizahitelesek kimentésével, a közmunkaprogramokkal, a rezsiköltségek befagyasztásával javítani tudjuk a családok, a dolgozók és a nyugdíjasok jövedelmi helyzetét"

Mégis, ami a 'nép, az istenadta nép' 'kunyhóiban' érezhető, elhangzik, az bizony más. A devizahiteleseknek dobott 'mentőöv' valójában nem nekik, hanem a bankoknak dobott mentőöv, mert a milliós csőd esetén - különösen, ha az néhány hónap alatt jelentkezik - a teljes lerablás nem megoldható, nem nyerik vissza a 'befektetett' összegre jutó nyereséget, ők is megrendülnek. A közmunkákra fordított pénz meg kevesebb, mint ami a segélyre, vagy munkanélküli ellátmányra fordítódott volna, így az érintettek a kevesebb pénzért kötelezően munkát is végeznek majd. Aztán a rezsiköltségeiket hiába fagyasztja be a kormány, a csökkent jövedelemből azt fizetni sem lesznek képesek.

,,Szerénység, szolgálat, visszafogottság és gyémánt keménységű eltökéltség" - mondja I. Viktor.

Jó lenne látni! A gyémánt keménységű eltökéltséggel még találkozhatunk, különösen, amikor a részükről jóval a választások előtt bevállalt ígéretük végrehajtásáról van szó, amikor is a tőlük jobbra álló politikai képződménnyel szembeni elutasító lépéseket, a gárdának adott pofonokat emlegetették. Mert ez az egyetlen, amit igyekeznek teljesíteni is, de a ballib urak elszámoltatását már nem szorgalmazzák olyannyira. Szerénység? Persze érthető, ők már összekaparták maguknak a vagyonkájukat és Őfelsége hittáborában lévők szerint ők értékesek, mert akinek semmije sincs, az annyit és ér. Amennyit a szolgálatuk is.

Cser Ferenc

Forrás: Cser Ferenc

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=83450
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: engedelmeskedtek, befagyasztásával, engedelmeskednek, kijelentéshalmaz, alapkövetelménye, gazdaságpolitika, színházigazgatót, közszeméremsértő, értékteremtéshez, extraprofitokat, nemzetgazdasági, mértéktartással, nyugdíjrendszer, megmondóemberek, bebizonyosodott, elszámoltatását, morfondírozzunk, mindannyiunknak, multinacionális, visszafogottság, tönkretettekkel, elsődlegességet, megfelelőképpen, érvényesüljenek, devizahitelesek, felhalmozásának, vállalkozásokon, végrehajtásáról, horizontálisan, alapvetéseivel, találkozhatunk, magyarországot, elképzeléseket, beruházásokkal, visszaéléseket, eltökéltséggel, beszéd kivonatosan, beszéd egésze, honlapon összegzett, múlt kudarcaiból, kormány első, kormányfő emlékeztetett, utóbbiakat valahogy, országban heti, dolgozó akármennyit, plusz jövedelem, mondat elejét, értékteremtéshez minden, marxizmus alaptételét, szellemet képviseli, hajdani oktatási, parlament oktatási, Őfelsége, Orbán Viktor, Hiszen, Jánosy Ferenc, Ugyan Őfelsége, Lázárét Hódmezővásárhelyen, Széchényi Terv, Széll Kálmán Terv, Széll Kálmán-terv, Majd Őfelsége, Cser Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes délutánt kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Nevem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hiányzik  Png fotel  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Németh László tollából  Szívem tiéd  210 éve született a SZÓZAT meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Minden harmadik...  Tavaszi kép  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Nagyi telefonál  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem számIt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Reggel van  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Rátalálsz  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Hiányzik  Minden harmadik...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 19  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 20  Az igazi szeretetért rendszeri...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Alvó cicák  Akarat  Radikális szeretet  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reggel van  Nevem  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Rátalálsz  Hogyan lehet Jézust szenvedély... 
Bejegyzés Címkék
beszéd kivonatosan, beszéd egésze, honlapon összegzett, múlt kudarcaiból, kormány első, kormányfő emlékeztetett, utóbbiakat valahogy, országban heti, dolgozó akármennyit, plusz jövedelem, mondat elejét, értékteremtéshez minden, marxizmus alaptételét, szellemet képviseli, hajdani oktatási, parlament oktatási, neoliberális szemléletet, keresztény alapú, ország nemzeti, kormány hová, alábbi érdekes, neoliberális korszak, legsürgetőbb feladat, nemzetgazdasági szintű, neoliberális elméleti, oktatásban kapaszkodnak, nemzetgazdasági tervezést, hazánkba betelepedett, állami közösbe, városok előtt, korábbi légtérsértés, lakóparkokhoz való, hiteseknek adott, terv onnan, kormányzat elsődleges, miniszterelnök beszédében, saját problémáinkat, magunk módján, hazai cigányságot, kiállás éppen, magyarok érdekeivel, gazdasági fordulatról, gazdasági siker, kormányzat működésén, gazdaság önmagától, államnak kell, gazdaság területén, gazdaságpolitikai fordulat, miniszterelnök szerint, állam létének, állam vezetésére, társadalom érdekei, megfelelő intézkedéseket, adók begyűjtése, célt szolgálja, társadalom közös, jövő nemzedék, országon belül, értékteremtést lehetővé, értékeket védik, előző kormányzat, milyen irányú, arányos adórendszer, ennyire lerobbantott, államadósság kamatain, gazdaság motorjaként, gondolatmenet végén, lenini tétel, növekedés mellett, pénzügyi egyensúly, jogász számára, ilyen képlet, mindennapi életben, létfeltétel &#8211, képlet eget, marxistáktól lehetett, említett lenini, egyenletet érteni, termelő munka, ellopott értékeket, következő gondolat, régi világrend, tanácsaira figyeljünk, összeomlás felé, romokhoz próbálnak, értelemben vesszük, nekünk magyarokat, helyi nemzeti, helyére állítani, egyforma egyedekre, biológiai nemben, falanszter jelenetében, kormány mily, aberrált színházigazgatót, igaz keresztényi, beszéd végén, gyarlóság beismerése, egészséges újrakezdés, nemzet közösségéhez, helyes arányok, nemzeti közösség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.